Dr. Balika Zoltán

sebész szakorvos, proktológus

Panaszok, amikkel hozzám fordulhat

Elsősorban proctológiai sebészettel, illetve ambuláns bőrsebészettel foglakozom (anyajegyek, bőrdaganatok, bőr alatti elváltozások, benőtt köröm, stb), de várjuk az egynapos sebészet keretein belül operálható köldöksérves pácienseket is.

aranyér végbél sipoly fissura fisszura fisszúra végbélrepedés fistula fisztula 

Bemutatkozás

Bemutatkozás

1991-ben végeztem a SOTE-n, 1996-ban szakvizsgáztam sebészetből.
Az első gyakorlati évemet a Miskolci Megyei Kórház traumatológiai osztályán töltöttem segédorvosként.
1992-2013 között a móri kórházban dolgoztam, végigjártam a ranglétrát.
2006-tól az Intézmény főigazgatójaként a sebészeti osztályt, majd 2008-tól , a strukturaváltást követően az egynapos sebészeti osztályt vezettem.
2013-ban A Corvinus Egyetemen egészségügyi szakmenedzseri képesítést szereztem.
A kórház 2013-as integrációját követően Budapestre költöztem, Rendelőintézetekben (Szent Kristóf Rendelőintézet, XI.ker.) szakrendeltem, illetve egynapos sebészeteken (Érd, Százhalombatta, Bicske) végeztem sebészeti beavatkozásokat , elsősorban a sérvsebészet és a proctologia területén.
Szintén 2013-tól a magánegészségügyben is elkezdtem tevékenykedni, Székesfehérváron, Érden és Bicskén.

Tej, tejkészítmények, tojás: alfa- lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, kazein, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája, kecsketej, juh tej.

Halak, tenger gyümölcsei: alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, ajóka, kacsakagyló, fekete sügér, ponty, kaviár, kemény- vagy pénzkagyló, szívkagyló, fekete tőkehal, tarisznyarák, tintahal, szépia, tengeri keszeg, angolna, foltos tőkehal, tőkehal, hering, homár, makréla, ördöghal, kék kagyló, polip, osztriga, sügér, csuka, lepényhal, hüvelykagyló, lazac, szardínia, fésüs kagyló, garnélarák, nyelvhal, tintahal, kalamári, kardhal, pisztráng, tonhal, rombuszhal, parti csiga.

Gyümölcsök: alma, sárgabarack, avokádó, banán, szeder, fekete ribizli, fekete áfonya, cseresznye, vörösáfonya, datolya, füge, szőlő, grapefruit, guava, kivi, citrom, lime, licsi, mangó, sárgadinnye, faeper, nektarin, olajbogyó, narancs, papaja, őszibarack, körte, ananász, szilva, gránátalma, mazsola, málna, ribizli, rebarbara, eper, mandarin, paradicsom, görögdinnye.

Glutén tartalmú gabonák: árpa, kuszkusz, durumbúza, gliadin, maláta, zab, rozsliszt, tönkölybúza, búzakorkorpa, búza, transzglutamináz.

Glutén mentes gabonák: hajdina, kukorica, köles, puliszka, quinoa, rizs, amaránt, tápióka.

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, bazsalikom, babérlevél, kamilla, cayenne-bors, fahéj, szegfűszeg, koriander (levél), kömény, curry, kapor, fokhagyma, gyömbér, gingkó, ginzeng, komló, édesgyökér, majoranna, menta, mustármag, csalán, szerecsendió, petrezselyem, bors (fekete / fehér), borsmenta, vörös chili , rozmaring, sáfrány, zsálya, tárkony, kakukkfű, vanília.

Húsok: marhahús, kecskehús, csirkehús, kacsahús, lóhús, bárányhús, strucc, bivaly, fogolyhús, disznóhús, fürjhús, nyúlhús, pulykahús, borjúhús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús.

Olajos magvak: Mandula, paradió, kesudió, lenmag, kókusz, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, fenyőmag, pisztácia, tigrisdió / földimandula, dió, napraforgómag, repcemag, szezámmag.

Zöldségfélék: articsóka, spárga, padlizsán, széles bab, zöldbab, vörös vesebab, fehér karóbab, cékla, brokkoli, kelbimbó, káposzta, vöröskáposzta, kapribogyó, sárgarépa, karfiol, zeller, mángold, csicseriborsó, cikória, uborka, édeskömény levél, sütőtök, póréhagyma, lencse, fejes saláta, tök /spárgatök, hagyma, borsó, paprika, burgonya, retek, ruccola, mogyoróhagyma, szója bab, spenót, édesburgonya, fehérrépa, vizitorma, manióka.

Egyebek: agar-agar, nádcukor, szentjánoskenyér, gesztenye, kakaóbab, kávé, kóladió, méz, gomba, tea (fekete), tea (zöld), élesztő (sütő), élesztő (sör).