Facebook ikon fehér
Youtube ikon fehér

Időpontot foglalok
online

Lökéshullám terápia

A férfiak fele az élete során legalább egy ideig tapasztal erekciós nehézségeket, merevedési zavarokat, de különösen érintettek a cukorbetegségben, a magas vérnyomásban szenvedők, valamint a túlsúllyal küzdők. A merevedési zavar (erektilis diszfunkció) az esetek nagy részében az erek betegsége, szűkülete következtében alakul ki, és nem a kék bogyó az egyetlen, ami a megoldáshoz segíthet. A lökéshullám terápia egy új, innovatív, fájdalommentes megközelítés a férfidolog kezelésében. A bizonyítottan hatásos eljárás ráadásul nem a tüneteket szünteti meg, hanem a probléma okát kezeli. Így hosszú távon nyújt hatékony megoldást a keringési problémák okozta merevedési zavarok kezelésében.

Leírás

Leírás

Mi az a lökéshullám terápia?

A lökéshullám egy rendkívül erős, hullámként terjedő hangimpulzus, amely képes az energiát a keletkezési helytől további területekre, így akár a mélyebb szövetekig is eljuttatni. A lökéshullám-terápia hosszú ideje alkalmazott módszer az orvostudományban a különböző problémák kezelésére. Kezdetben az epe- és vesekövek gyógyításánál használták. Azonban az eljárás során felfedezték, hogy a lökéshullámok nem csak a lágy szövetek gyógyulását segítik, hanem új erek képződését és a vérellátás javulását is serkentik.

A szövetekben a fókuszált hanghullámok kis mértékű, kontrollált stresszt és traumát okoznak. A sokkolás hatására a test – egy még nem teljesen ismert mechanizmus révén – olyan folyamatokat indít el, amelyek új véredények képződését elősegítő vegyi anyagok termelődését eredményezik.

Ez a felfedezés mérföldkőnek számít a merevedési zavarok kezelésében. Segítségével sikerült egy olyan eszközt kifejleszteni, amely alacsony intenzitású lökéshullámokat bocsát ki és javítja a pénisz vérellátását, ennek hatására pedig a merevedési funkció is javulni fog.

Olyan esetekben, amikor a merevedés az erek betegsége miatt nem tud létrejönni – gondoljunk csak a cukorbetegségre, a koleszterin problémákra, vagy pedig a magas vérnyomásra – itt a lökéshullám kezelés oki terápiaként jöhet szóba. Azaz nem csak egy tüneti kezelésként fogható fel, hanem tulajdonképpen a merevedési zavart kiváltó szervi okot képes korrigálni.

A kék bogyó csak tüneti kezelést nyújt – nem orvosolja az erekciós probléma valódi okát, és hatása csupán néhány órán át tart. Ez ugyan épp elegendő ahhoz, hogy a páciens képes legyen a szexuális együttlétre, de hiányzik belőle a spontaneitás – időzíteni, tervezni kell, ami nem épp ideális a szexuális élmény szempontjából.

A lökéshullám-terápia éppen itt válik izgalmassá: a kezeléssel gyakorlatilag helyreállíthatók a merevedési funkciók, így a férfiak természetes, spontán módon, tabletták nélkül is képesek lesznek az együttlétre.

Tartalom

orvosaink

Urológus

Kapcsolódó vizsgálatok

ORVOSAINK

Urológus
Betegségek

Betegség

Merevedési zavar: mi az és mi áll a hátterében?

A merevedési zavar (erektilis diszfunkció) = a kielégítő szexuális élet eléréséhez szükséges merevedés kialakítására vagy fenntartására való – legalább három hónapja fennálló – tartós  képtelenség.

Előfordulása viszonylag gyakori, egyes tanulmányok szerint a 40 és 70 év közötti férfiaknál:

 • 17 %-ban fordul elő enyhe,
 • körülbelül 25%-ban közepes fokú,
 • míg 10%-ban súlyos fokú merevedési zavar

Azaz nagyjából minden 2. férfi érintett az élete során valamikor.

A meglepő statisztikát látva, van tehát alapja annak a mondásnak, hogy „bárkivel megesik”. Még ennél is kijózanítóbb, hogy ha a dolgok nem úgy állnak, mint annak előtte, az érintettek alig 9%-a keres segítséget vagy orvosi tanácsot (annak ellenére, hogy szakszerű segítséggel a merevedési zavar gyógyítható).

Azok, akik mégis szakemberhez fordulnak a következő panaszokkal jelentkeznek: az erekció nem kellő erősségű, nem kellő ideig tart, vagy egyáltalán létre sem jön

Az erekciós nehézségek rizikótényezői között igen sokféle betegséget és állapotot találunk, melyek közül a leggyakoribbak a következők:

Pszichés tényezők: mint a szorongás, a stressz, a teljesítménykényszer, a különböző vallási, kulturális tabuk, a korábbi párkapcsolati gondok, vagy esetleg szülőkkel való problémák.

mozgásszegény életmód

Életmódbeli tényezők: dohányzás, alkoholfogyasztás, az elhízás, a mozgásszegény életmód.

Folyamatos glükózmonitorozás (CGM)

Cukorbetegség: a cukorbetegség - a kiserek szűkítésén keresztül - merevedési zavart okozhat, így a probléma a cukorbeteg férfiak 35-90%-át is érintheti (!)

Életkor: A merevedési zavarok előfordulási gyakorisága és súlyossága az életkor előrehaladásával is fokozatosan növekszik (de lényegében bármelyik életkorban előfordulhat).

Szív-érrendszeri megbetegedések: mint a magas vérnyomás vagy a megnövekedett vérzsír tartalom erekciós gondokat okozhat.

Amennyiben például a merevedési zavar a 40-60 éves korosztályt érinti, fontos, hogy a mögötte esetleg megbújó belgyógyászati, kardiológiai betegségeket is keresse a szakorvos, mert sokszor a merevedési zavar egy későbbi szívproblémának az előjele lehet. (Tanulmányok szerint ugyanis a merevedési zavar két évvel megelőzi a szív-érrendszeri tüneteknek az előfordulását.)

A fentiek fényében nem meglepő, hogy merevedés hiánya gyakran az érrendszeri megbetegedésekre vezethetők vissza.  A péniszben található, az erekcióért is felelős erek átmérője ugyanis kisebb, mint a szívizomzatot ellátó artériáké. Így az érelmeszesedés kezdeti szakaszában a hímvessző erei már beszűkülhetnek, miközben a szív vérellátása még mindig kielégítő.

A merevdési zavar fő oka tehát, hogy a merevedést alapvetően létrehozó „vértolulás” az erek betegsége miatt nem tud létrejönni.

A lökéshullám-terápiával elősegíthető az új érképződés, így az eljárás az erekciós nehézség kezelésében az alapvető okok gyógykezelését teszi lehetővé.

Eljárás

Eljárás

Mi történik a lökéshullám terápián?

A kezelést minden esetben urológiai szakorvosi vizsgálat és konzultáció kell, hogy megelőzze, hiszen az eljárás kizárólag az éreredetű problémák kezelésére képes és alkalmas – arra viszont hatékonyabban, mint az alternatív megoldások és főleg fájdalom és műtét nélkül.

A lökéshullám terápia tehát teljesen fájdalmatlan, nem okoz kellemetlenséget, így érzéstelenítés sem szükséges és különösebb előkészületet sem igényel.

A páciens kényelmesen elhelyezkedik egy kezelőágyon, majd kezelés  megkezdése előtt a kezelő orvos a pénisz bőrét géllel keni be, amely – hasonlóan az ultrahangnál használthoz– némi hideg érzést okoz. Az orvos az applikátort a pénisz bőréhez érint, és megkezdi a kezelést a hímvessző két oldalán a barlangos testekre, valamint a hímvessző szárain a gáti szakaszra fókuszáltan. Egy alkalommal 5 terület terápiájára kerül sor, amely így összesen 1500 lökéshullámot jelent.

Pozitív hatása, hogy azonnal csökkenti a gyulladást, javítja az anyagcserét, és fokozza a vérkeringést. Az ismételt kezelésekkel pedig a merevedési zavart előidéző folyamat is megállítható, sőt visszafordítható. 
Figyelem

Milyen gyakorisággal van szükség a kezelésre?

A lökéshullám terápia – a tünetek súlyosságtól függően – egyénre szabható.

Általánosságban 9 hetes kezelés javasolt: 3 hétig heti két kezelés, utána 3 hétig szünet következik, majd ismét 3 hétig heti két kezelés, ami összesen 12 kezelést és 18.000 lökéshullámot jelent.  (Igény szerint később további kezelési ciklusok is elérhetőek.)

Egy kezelés 300 lökéshullámot jelent 5 különböző anatómiai területen és nagyjából 30 perc alatt.

A terápia, eredménye már a kezelés második hetében érzékelhető a páciens számára. A legjelentősebb változások azonban 6-8 hét után következnek be.

Ha a páciens a merevedési zavar alapjául szolgáló okokat is kezeli, mint például a magas vérnyomást vagy a túlsúlyt, akkor az eredmények még átütőbbek és tartósak lehetnek.

Milyen kockázata van a kezelésnek?

Az orvosi szakirodalom alapján a hímvessző alacsony energiájú lökéshullám kezelésének nincs ismert kockázata. Nemzetközi kutatás keretében nem jelentettek sem mellékhatást, sem károsodást.

Bár eddig nem fordult elő, de elméletileg elképzelhető enyhe, átmeneti komplikációk jelentkezése:

 • helyi duzzanat vagy bőrpír
 • kisebb zúzódások a bőr alatt
 • múló bizsergés vagy érzéketlenség

Ugyanakkor a kezelés eredménye igazolt és maradandó.

Kinek ajánlott a lökéshullám terápia?

Amennyibben Ön beletartozik az alábbi csoportok valamelyikébe bátran ajánljuk a lökéshullám terápián való részvételt:
 • Mindazoknak, akiknél merevedési zavar mögött a hímvessző vérellátási problémája áll, különösen a cukorbetegeknek, a magas vérnyomásban, érelmeszesedésben, a magas koleszterinben, szívbetegségekben és az elhízásban szenvedő férfiaknak.
 • Azoknak az érintetteknek, akik hosszú távon szeretnék javítani szexuális életüket és megoldani a merevedési problémájukat.
 • Akik egyáltalán nem szedhetnek, vagy csak szeretnék mellőzni, csökkenteni a potencianövelő gyógyszerek használatát.
 • Akik számára fontos a szexuális élet spontaneitása, és akik nem szeretnék időzítéssel vagy programozással belőni az együttlétek időpontját.
 • És mindazoknak, akik idősebb korukban is szeretnék rendszeresen összegyűrni a lepedőt és nem szeretnének csütörtököt mondani az ágyban.

Kinek nem ajánlott a lökéshullám terápia?

Amint azt, már korábban is említettük, a kezelést részletes szakorvosi kivizsgálás kell, hogy megelőzze, ahol a szakembert dönti el, hogy a páciens számára alkalmas-e a terápia.

Azonban a következő esetekben semmiképp nem javasolt az eljárás:

 • prosztata-műtét után közvetlenül
 • amennyiben az erektilis diszfunkció oka Pyrenie szindróma, vagy gerincvelő-sérülés
 • vérképző rendszeri megbetegedés (vérzékenység, véralvadási zavarok, vérképzőszervi daganatok) esetén
 • súlyos szívbetegség esetén
 • medencei régió rákos megbetegedése esetén, vagy azt követő öt éven belül
 • péniszbe alkalmazott injekciós, illetve vákuumkezelést követő hét napon belül
Eljárás

Eredmények

Mennyire eredményes a lökéshullám terápia?

Nemzetközi klinikai tanulmányok – melyek vezető orvosi folyóiratokban jelentek meg – igazolják, hogy az alacsony intenzitású lökéshullám-terápia megfelelő alkalmazása és gyakorisága esetén a kezelt betegek 70-80% -ában észrevehető, 1 év után is tartós javulást eredményez, még akkor is, ha a gyógyszeres kezelés korábban nem volt hatékony.
Információ
A Kelen Kórházban a megfelelő gyakorlati és szakmai tapasztalattal rendelkező orvosszakértők által végzett kezelések hosszú távon javítják az erekciós képességet, így téve lehetővé a boldog szexuális életet pácienseink számára.
Árak

Árak

Figyelem

A terápia indulása előtt urológusi szakorvosi konzultáció szükséges, amelyet a kezelés ára nem tartalmaz.

Urológiai szakorvosi vizsgálat 30.000 Ft
Lökéshullám terápia (ED-1000 kezelés), 6 alkalom 230.000 Ft

Forduljon szakembereinkhez

Bármi legyen is a panasza, most könnyedén és kényelmesen foglalhat időpontot online, vagy telefonon keresztül. Várjuk jelentkezését, hogy személyre szabott ellátást nyújthassunk Önnek.

Magazin

KEDVES PÁCIENSÜNK!

Amennyiben időpontot szeretne foglalni, vagy kérdése van szakrendelésünkkel kapcsolatban, kérjük hívja
alábbi telefonszámaink egyikét:

+36 (1) 205-0205
+36 (1) 203-3412
+36 (1) 203-3417
+36 (1) 204-2412

Kollégáink hétfőtől csütörtökig 08:00 és 18:00 óra között, pénteken 08:00 és 16:00 között érhetőek el.

Tej, tejkészítmények, tojás: alfa- lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, kazein, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája, kecsketej, juh tej.

Halak, tenger gyümölcsei: alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, ajóka, kacsakagyló, fekete sügér, ponty, kaviár, kemény- vagy pénzkagyló, szívkagyló, fekete tőkehal, tarisznyarák, tintahal, szépia, tengeri keszeg, angolna, foltos tőkehal, tőkehal, hering, homár, makréla, ördöghal, kék kagyló, polip, osztriga, sügér, csuka, lepényhal, hüvelykagyló, lazac, szardínia, fésüs kagyló, garnélarák, nyelvhal, tintahal, kalamári, kardhal, pisztráng, tonhal, rombuszhal, parti csiga.

Gyümölcsök: alma, sárgabarack, avokádó, banán, szeder, fekete ribizli, fekete áfonya, cseresznye, vörösáfonya, datolya, füge, szőlő, grapefruit, guava, kivi, citrom, lime, licsi, mangó, sárgadinnye, faeper, nektarin, olajbogyó, narancs, papaja, őszibarack, körte, ananász, szilva, gránátalma, mazsola, málna, ribizli, rebarbara, eper, mandarin, paradicsom, görögdinnye.

Glutén tartalmú gabonák: árpa, kuszkusz, durumbúza, gliadin, maláta, zab, rozsliszt, tönkölybúza, búzakorkorpa, búza, transzglutamináz.

Glutén mentes gabonák: hajdina, kukorica, köles, puliszka, quinoa, rizs, amaránt, tápióka.

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, bazsalikom, babérlevél, kamilla, cayenne-bors, fahéj, szegfűszeg, koriander (levél), kömény, curry, kapor, fokhagyma, gyömbér, gingkó, ginzeng, komló, édesgyökér, majoranna, menta, mustármag, csalán, szerecsendió, petrezselyem, bors (fekete / fehér), borsmenta, vörös chili , rozmaring, sáfrány, zsálya, tárkony, kakukkfű, vanília.

Húsok: marhahús, kecskehús, csirkehús, kacsahús, lóhús, bárányhús, strucc, bivaly, fogolyhús, disznóhús, fürjhús, nyúlhús, pulykahús, borjúhús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús.

Olajos magvak: Mandula, paradió, kesudió, lenmag, kókusz, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, fenyőmag, pisztácia, tigrisdió / földimandula, dió, napraforgómag, repcemag, szezámmag.

Zöldségfélék: articsóka, spárga, padlizsán, széles bab, zöldbab, vörös vesebab, fehér karóbab, cékla, brokkoli, kelbimbó, káposzta, vöröskáposzta, kapribogyó, sárgarépa, karfiol, zeller, mángold, csicseriborsó, cikória, uborka, édeskömény levél, sütőtök, póréhagyma, lencse, fejes saláta, tök /spárgatök, hagyma, borsó, paprika, burgonya, retek, ruccola, mogyoróhagyma, szója bab, spenót, édesburgonya, fehérrépa, vizitorma, manióka.

Egyebek: agar-agar, nádcukor, szentjánoskenyér, gesztenye, kakaóbab, kávé, kóladió, méz, gomba, tea (fekete), tea (zöld), élesztő (sütő), élesztő (sör).