Facebook ikon fehér
Youtube ikon fehér

Időpontot foglalok
online

Dr. Barta Ildikó

pszichiáter

Tanulmányok

Szakvizsgák

Szakmai tapasztalatok

Az orvosi diploma honosításáig segédápolóként dolgoztam Budapesten. 1999.04.01-2011.04.28 között a Szent Imre Kórház Pszichiátriai Osztályán dolgoztam, kezdetben rezidensként, majd a szakképesítés megszerzése után pszichiáter szakorvosként.

2011.04.29-e óta dolgozom a Szent Kristóf Szakrendelő Pszichiátriai Gondozójában.

Bemutatkozás

A rendelésen különböző pszichiátriai kórképek tüneteivel jelentkező betegeket fogadok, diagnózis felállításával, gyógyszeres kezelés meghatározásával, a betegek utánkövetésével. Szükség esetén alappszichoterápiás tanáccsal látom el a hozzám forduló pácienseket. Olyan betegek jelentkezését várom, akik  hangulati problémákkal, depresszióval, szorongással, pánikbetegség tüneteivel küzdenek. Az a meglátásom, hogy a pandémia okozta bezártság, az elszenvedett veszteségek, és a különböző traumák az emberek tűrőképességét nagyon megviselte, ezért egyre több páciens keres megoldást problémáira. Ezekben a helyzetekben komplex segítséget tudok nyújtani ha szükséges gyógyszeres terápiákkal, életvezetési tanácsokkal.

A társszakmákban felmerülő problémák esetében (mint demenciák, memóriazavarok, organikus kórképek vagy esetleg pszichoszomatikus zavarok) szakorvos kollégákkal együttműködve tudom segíteni a hozzám fordulókat.

Tej, tejkészítmények, tojás: alfa- lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, kazein, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája, kecsketej, juh tej.

Halak, tenger gyümölcsei: alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, ajóka, kacsakagyló, fekete sügér, ponty, kaviár, kemény- vagy pénzkagyló, szívkagyló, fekete tőkehal, tarisznyarák, tintahal, szépia, tengeri keszeg, angolna, foltos tőkehal, tőkehal, hering, homár, makréla, ördöghal, kék kagyló, polip, osztriga, sügér, csuka, lepényhal, hüvelykagyló, lazac, szardínia, fésüs kagyló, garnélarák, nyelvhal, tintahal, kalamári, kardhal, pisztráng, tonhal, rombuszhal, parti csiga.

Gyümölcsök: alma, sárgabarack, avokádó, banán, szeder, fekete ribizli, fekete áfonya, cseresznye, vörösáfonya, datolya, füge, szőlő, grapefruit, guava, kivi, citrom, lime, licsi, mangó, sárgadinnye, faeper, nektarin, olajbogyó, narancs, papaja, őszibarack, körte, ananász, szilva, gránátalma, mazsola, málna, ribizli, rebarbara, eper, mandarin, paradicsom, görögdinnye.

Glutén tartalmú gabonák: árpa, kuszkusz, durumbúza, gliadin, maláta, zab, rozsliszt, tönkölybúza, búzakorkorpa, búza, transzglutamináz.

Glutén mentes gabonák: hajdina, kukorica, köles, puliszka, quinoa, rizs, amaránt, tápióka.

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, bazsalikom, babérlevél, kamilla, cayenne-bors, fahéj, szegfűszeg, koriander (levél), kömény, curry, kapor, fokhagyma, gyömbér, gingkó, ginzeng, komló, édesgyökér, majoranna, menta, mustármag, csalán, szerecsendió, petrezselyem, bors (fekete / fehér), borsmenta, vörös chili , rozmaring, sáfrány, zsálya, tárkony, kakukkfű, vanília.

Húsok: marhahús, kecskehús, csirkehús, kacsahús, lóhús, bárányhús, strucc, bivaly, fogolyhús, disznóhús, fürjhús, nyúlhús, pulykahús, borjúhús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús.

Olajos magvak: Mandula, paradió, kesudió, lenmag, kókusz, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, fenyőmag, pisztácia, tigrisdió / földimandula, dió, napraforgómag, repcemag, szezámmag.

Zöldségfélék: articsóka, spárga, padlizsán, széles bab, zöldbab, vörös vesebab, fehér karóbab, cékla, brokkoli, kelbimbó, káposzta, vöröskáposzta, kapribogyó, sárgarépa, karfiol, zeller, mángold, csicseriborsó, cikória, uborka, édeskömény levél, sütőtök, póréhagyma, lencse, fejes saláta, tök /spárgatök, hagyma, borsó, paprika, burgonya, retek, ruccola, mogyoróhagyma, szója bab, spenót, édesburgonya, fehérrépa, vizitorma, manióka.

Egyebek: agar-agar, nádcukor, szentjánoskenyér, gesztenye, kakaóbab, kávé, kóladió, méz, gomba, tea (fekete), tea (zöld), élesztő (sütő), élesztő (sör).