Facebook ikon fehér
Youtube ikon fehér

Időpontot foglalok
online

Post-COVID szűrőcsomag

Kinek ajánljuk
a Post-COVID szűrőcsomagot?

Azoknak a betegeknek, akik PCR vizsgálattal megerősítetten átestek a fertőzésen, és a fertőzés óta eltelt legalább 2-4 hét és még mindig panaszaik vannak, vagy egészségi állapotuk és fizikai teljesítőképességük nem tért vissza a betegség előtti szintre.
Koronavírus szűrések

A COVID-19 vírus elsődlegesen a tüdőt támadja, de hozzájárulhat, hogy a szervezet túlzott immunválaszt produkáljon, ami fokozza a gyulladást szerte a testben. Emiatt az egyik leggyakoribb szövődmény a szívizomgyulladás, de a betegségen átesetteknél tüdőgyulladás is kialakulhat.

Az enyhe tünetek elmúltával, még a felépülés során is óvatosan és fokozatosan kell visszatérni a korábbi mindennapi életritmushoz, aktivitáshoz.

Aktívan sportolók esetében kellő körültekintéssel kell kezelni a koronavírus utáni felépülést. A rendszeres mozgást megelőzően kifejezetten ajánlott kardiológiai vizsgálat a szívizomgyulladás kizárására még akkor is, ha a negatív PCR tesztek után nincsenek már tünetek.

Információ
A szövődmények kialakulásnak feltűnő jele lehet a tartós fáradtság, a nehézlégzés, a mellkasi fájdalom és a terhelésre jelentkező fulladás. Szövődmények azoknál is kialakulhatnak akik enyhébb tünetekkel vészelték át a betegséget.

Milyen vizsgálatokat tartalmaz a szűrőcsomag?

Fontos, hogy a COVID-19 fertőzésen átesett betegek részt vegyenek az alábbi szakorvosi
és kiegészítő vizsgálatokon, amelyet szakmai ajánlások alapján állítottunk össze:

belgyógyászati szakorvosi vizsgálat

mellkas röntgen

szívultrahang

EKG

oxigén szaturáció

vérnyomásmérés

testhőmérséklet

Labor: kardinális troponin, CRP, TSH, D-dimer, vérkép

Amennyiben a kivizsgálás során orvosaink további vizsgálatokat vagy kontrollt javasolnak, ezek a vizsgálatok a szűrőcsomag díján felül kerülnek felszámításra.

Jelentkezés Post-COVID
szűrőcsomagra

KÉRDÉSE VAN? SEGÍTÜNK.

Ha kérdése lenne, vagy csak bizonytalan milyen vizsgálatra,
milyen orvoshoz foglaljon időpontot, segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól,
aki panaszait meghallgatva segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

KEDVES PÁCIENSÜNK!

Amennyiben időpontot szeretne foglalni, vagy kérdése van szakrendelésünkkel kapcsolatban, kérjük hívja
alábbi telefonszámaink egyikét:

+36 (1) 205-0205
+36 (1) 203-3412
+36 (1) 203-3417
+36 (1) 204-2412

Kollégáink hétfőtől csütörtökig 08:00 és 18:00 óra között, pénteken 08:00 és 16:00 között érhetőek el.

Tej, tejkészítmények, tojás: alfa- lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, kazein, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája, kecsketej, juh tej.

Halak, tenger gyümölcsei: alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, ajóka, kacsakagyló, fekete sügér, ponty, kaviár, kemény- vagy pénzkagyló, szívkagyló, fekete tőkehal, tarisznyarák, tintahal, szépia, tengeri keszeg, angolna, foltos tőkehal, tőkehal, hering, homár, makréla, ördöghal, kék kagyló, polip, osztriga, sügér, csuka, lepényhal, hüvelykagyló, lazac, szardínia, fésüs kagyló, garnélarák, nyelvhal, tintahal, kalamári, kardhal, pisztráng, tonhal, rombuszhal, parti csiga.

Gyümölcsök: alma, sárgabarack, avokádó, banán, szeder, fekete ribizli, fekete áfonya, cseresznye, vörösáfonya, datolya, füge, szőlő, grapefruit, guava, kivi, citrom, lime, licsi, mangó, sárgadinnye, faeper, nektarin, olajbogyó, narancs, papaja, őszibarack, körte, ananász, szilva, gránátalma, mazsola, málna, ribizli, rebarbara, eper, mandarin, paradicsom, görögdinnye.

Glutén tartalmú gabonák: árpa, kuszkusz, durumbúza, gliadin, maláta, zab, rozsliszt, tönkölybúza, búzakorkorpa, búza, transzglutamináz.

Glutén mentes gabonák: hajdina, kukorica, köles, puliszka, quinoa, rizs, amaránt, tápióka.

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, bazsalikom, babérlevél, kamilla, cayenne-bors, fahéj, szegfűszeg, koriander (levél), kömény, curry, kapor, fokhagyma, gyömbér, gingkó, ginzeng, komló, édesgyökér, majoranna, menta, mustármag, csalán, szerecsendió, petrezselyem, bors (fekete / fehér), borsmenta, vörös chili , rozmaring, sáfrány, zsálya, tárkony, kakukkfű, vanília.

Húsok: marhahús, kecskehús, csirkehús, kacsahús, lóhús, bárányhús, strucc, bivaly, fogolyhús, disznóhús, fürjhús, nyúlhús, pulykahús, borjúhús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús.

Olajos magvak: Mandula, paradió, kesudió, lenmag, kókusz, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, fenyőmag, pisztácia, tigrisdió / földimandula, dió, napraforgómag, repcemag, szezámmag.

Zöldségfélék: articsóka, spárga, padlizsán, széles bab, zöldbab, vörös vesebab, fehér karóbab, cékla, brokkoli, kelbimbó, káposzta, vöröskáposzta, kapribogyó, sárgarépa, karfiol, zeller, mángold, csicseriborsó, cikória, uborka, édeskömény levél, sütőtök, póréhagyma, lencse, fejes saláta, tök /spárgatök, hagyma, borsó, paprika, burgonya, retek, ruccola, mogyoróhagyma, szója bab, spenót, édesburgonya, fehérrépa, vizitorma, manióka.

Egyebek: agar-agar, nádcukor, szentjánoskenyér, gesztenye, kakaóbab, kávé, kóladió, méz, gomba, tea (fekete), tea (zöld), élesztő (sütő), élesztő (sör).