Elérhető koronavírus vizsgálatok – mi a különbség?

PCR, antigén és antitest vizsgálatok elérhetőek személyes megjelenéssel a Kelen kórházban.

Fertőzésre utaló tünetek vagy karantén elrendelése esetén kérjen kiszállással mintavételt!
Ez esetben hívja a +36 30 656 5969 telefonszámot vagy jelentkezzen a kelen@kelen.hu email címen.  Amennyiben a szóban és írásban egyeztetett feltételek be nem tartása miatt (étkezés, ivás, fogmosás) a mintavétel meghiúsul az előre egyeztetett kivonulás időpontjában, a második kiszállás díja is felszámításra kerül! 

18 év alatt, a tesztek elvégzéséhez szülői beleegyező nyilatkozat szükséges, amelyet itt tudnak letölteni vagy személyesen kitölthetik kórházunkban. 

Jelentkezés

 

1, Koronavírus kimutatása, PCR vizsgálat (száj-és orrgarat)

A legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének igazolására, mivel annak örökítőanyagát (RNS) mutatja ki, már a megfertőződés utáni 2-4. napon. Eredményközlés 24 órán belül!
Lehetőség van sürgős vizsgálatra és eredményközlésre a következő feltételekkel:
Mintavétel időpontja a Kelen kórházban: 8-17 óra között
Eredményközlés a mintavételtől számított 6 órán belül, a leletet elektronikusan küldjük emailben, magyar és angol nyelven. SOS PCR vizsgálat díja: 19 500 + 10 000 Ft sürgősségi felár.

Részletes leírást erről a szűrésről ITT talál – kérjük, olvassa el figyelmesen!

Jelentkezés

 

2, Koronavírus ellenanyag kimutatása, Centaur XPT (vénás vér)

Az új és specifikus szerológiai teszt alkalmas a COVID-19 megbetegedés utólagos igazolására is. A pozitív eredmény igazolja, hogy a szervezetben a koronavírus ellen az ellenanyag kimutatható, így a lelet felhasználható a védettségi igazolvány igénylésére a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján. Alkalmazható a COVID-19 megbetegedés megelőzésére alkalmazott vakcinák után, hogy megjelentek-e specifikus ellenanyagok, vagyis kialakult-e antitestes immunválasz. A védettség várható kialakulásának ideje után, vagyis az első oltás után 21 nappal , majd a teljes védettség kialakulása, vagyis a második oltás után  7-14 nappal érdemes a Centaur vizsgálatot elvégeztetni, majd havonta ellenőrizni az ellenanyag szint mennyiségét.

Részletes leírást a vizsgálatról ITT talál – kérjük, olvassa el figyelmesen.

Jelentkezés

 

3, Koronavírus ellenanyag kimutatása, ELISA IgA+IgM és /vagy IgG (vénás vér)

Az ELISA teszt laboratóriumi vizsgálata megbízhatóan képes kimutatni, hogy egy adott személy szervezetében kimutatható-e a szervezet által termelt SARS-CoV-2 vírus elleni antitest (IgA+IgM vagy IgG), vagyis, hogy megfertőződhetett-e a SARS- CoV-2 vírussal. A pozitív eredmény igazolja, hogy a szervezetben a koronavírus ellen az ellenanyag kimutatható, így a lelet felhasználható a védettségi igazolvány igénylésére a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján.

Részletes leírást a vizsgálatról ITT talál – kérjük, olvassa el figyelmesen.

Jelentkezés

 

4, Koronavírus antigen kimutatása, Ag gyorsteszt (orrgarat)

Gyors vizsgálati módszer, amellyel 20 percen belül kimutatható a vírus fehérje jelenléte akkor, ha a feltételezett fertőzőforrással való találkozás óta legalább 4, de nem több mint 14 nap telt el és legalább 4 napja Covid-19-re jellemző tünetei vannak. (száraz köhögés, láz, nehézlégzés, szaglásvesztés, ízérzés zavara)

Részletes leírást a vizsgálatról ITT talál – kérjük, olvassa el figyelmesen.

Jelentkezés

 

5, Koronavírus ellenanyag kimutatása, gyorsteszt, IgM és IgG (ujjbegyvér)

E vizsgálatokra azokat várjuk, akik gyorsan tudni szeretnék, hogy megfertőzödtek vagy átestek-e a koronavírus betegségen (COVID-19) és szerveztükben kimutatható-e ellenanyag. A gyorstesztünk alkalmas az oltás utáni védettség megállapítására is!

Részletes leírást erről a szűrésről ITT talál – kérjük, olvassa el figyelmesen!

Jelentkezés

 

6, Post-Covid szakorvosi és laboratóriumi vizsgálatok – Szűrőcsomag

Akár a tünetmentességgel vagy enyhe tünetekkel lezajlott betegség után is kialakulhatnak szervi elváltozások, ezért csak fokozatosan szabad visszatérni a korábbi életvitelhez és a sportoláshoz. A COVID-19 fertőzésen átesett betegek számára fontos, hogy szakorvosi és kiegészített vizsgálatokon vegyenek részt, amelyet szakmai ajánlások alapján állítottunk össze.

A csomag részletes tartalmát ITT találja

 

7, Post-Covid laboratóriumi vizsgálat

A POSTCOVID laborcsomagunk segítségével a fertőzésen átesettek kaphatnak képet szervezetük aktuális állapotáról, az esetlegesen kialakult szövődményekről.

A csomag részletes tartalmát ITT találja

Jelentkezés

 

Milyen tesztet fogadnak el határátlépéshez?

Országonként változó, hogy melyik tesztet fogadják el, hány darab szükséges és hány napon belüli eredményre van szükség. Fontos, hogy mindig a tervezett utazás idején hatályban levő előírásokat kell figyelembe venni!

Hol tájékozódhat?

Az adott ország nagykövetsége/konzulátusa – https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs
Javasoljuk, hogy utazását mindig hivatalos szervtől származó írásbeli tájékoztatás alapján tervezze.
Saját tapasztalataink alapján leggyakrabban 1 db negatív PCR eredményre van szükség.

Karanténba helyeztek, mikor szűnik meg a karantén? 

A hatályos rendelkezés szerint a beteg legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete óta legalább 10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítható, közösségbe engedhető. Tünetmentes fertőzöttek elkülönítését a fertőzés igazolásától, a pozitív SARS-CoV-2 PCR vagy SARS-CoV-2 Ag teszt mintavételének napjától számított 10. napon lehet feloldani.

A vizsgálat elvégzésére elhagyhatom a karantént vagy kivonulást kell kérnem?

Tapasztalataink szerint a jelenleg alkalmazott gyakorlat nem egységes:
– van, aki a karantént nem hagyhatja el, ezért kivonulással tudjuk a szükséges mintavételt elvégezni,
– van, aki egyedi útvonalengedéllyel elhagyhatja a vizsgálatvégzés céljából a karantént, azonban tömegközlekedési eszközt nem vehet igénybe és haladéktalanul vissza kell térnie a karanténba

Kérjük, tájékozódjon a karantén címe szerint illetékes Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályánál a pontos elvárásokról és az eljárás menetéről.