Elérhető koronavírus vizsgálatok – mi a különbség?

Oltóközpont regisztráció és időpontfoglalás

FONTOS! Csak akkor jelentkezzen ha elmúlt 18 éves és az ELSŐ oltásra jelentkezik!

Jelentkezés

 

AKCIÓ! Antigén és antitest tesztek most kedvezményes áron.

Fertőzésre utaló tünetek vagy karantén elrendelése esetén kérjen kiszállással mintavételt!
Ez esetben hívja a +36 30 656 5969 telefonszámot vagy jelentkezzen a kelen@kelen.hu email címen.

18 év alatt, a tesztek elvégzéséhez szülői beleegyező nyilatkozat szükséges, amelyet itt tudnak letölteni vagy személyesen kitölthetik kórházunkban. 

 

 

1, Koronavírus kimutatása, PCR vizsgálat (száj-és orrgarat)

A legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a vírus jelenlétének igazolására, mivel annak örökítőanyagát (RNS) mutatja ki, már a megfertőződés utáni 2-4. napon. Eredményközlés 24 órán belül!
Lehetőség van sürgős vizsgálatra és eredményközlésre a következő feltételekkel:
Mintavétel időpontja a Kelen kórházban: 8-17 óra között
Eredményközlés a mintavételtől számított 6 órán belül, a leletet elektronikusan küldjük emailben, magyar és angol nyelven. SOS PCR vizsgálat díja: 19 500 + 10 000 Ft sürgősségi felár.

Részletes leírást erről a szűrésről ITT talál. 

Jelentkezés

 

 

2, Koronavírus ellenanyag kimutatása, Centaur XPT (vénás vér)

Az új és specifikus szerológiai teszt alkalmas a COVID-19 megbetegedés utólagos igazolására is. A pozitív eredmény igazolja, hogy a szervezetben a koronavírus ellen az ellenanyag kimutatható, így a lelet felhasználható a védettségi igazolvány igénylésére a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján. Alkalmazható a COVID-19 megbetegedés megelőzésére alkalmazott vakcinák után, hogy megjelentek-e specifikus ellenanyagok, vagyis kialakult-e antitestes immunválasz. A védettség várható kialakulásának ideje után, vagyis az első oltás után 21 nappal , majd a teljes védettség kialakulása, vagyis a második oltás után  7-14 nappal érdemes a Centaur vizsgálatot elvégeztetni, majd havonta ellenőrizni az ellenanyag szint mennyiségét.

Részletes leírást a vizsgálatról ITT talál.

FONTOS! Kérjük, ha a vizsgálattal egyidőben más laborvizsgálatot is el szeretne végeztetni, azt a jelentkezés leadása után külön e-mailben jelezze a recepció felé – recepcio@kelen.hu. Amennyiben ez nem történik meg, kizárólag a Centaur vizsgálatot tudjuk elvégezni!

Jelentkezés

 

 

3, Koronavírus ellenanyag kimutatása, ELISA IgA+IgM és /vagy IgG (vénás vér)

Az ELISA teszt laboratóriumi vizsgálata megbízhatóan képes kimutatni, hogy egy adott személy szervezetében kimutatható-e a szervezet által termelt SARS-CoV-2 vírus elleni antitest (IgA+IgM vagy IgG), vagyis, hogy megfertőződhetett-e a SARS- CoV-2 vírussal. A pozitív eredmény igazolja, hogy a szervezetben a koronavírus ellen az ellenanyag kimutatható, így a lelet felhasználható a védettségi igazolvány igénylésére a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet alapján.

Részletes leírást a vizsgálatról ITT talál.

FONTOS! Kérjük, ha a vizsgálattal egyidőben más laborvizsgálatot is el szeretne végeztetni, azt a jelentkezés leadása után külön e-mailben jelezze a recepció felé – recepcio@kelen.hu. Amennyiben ez nem történik meg, kizárólag az ELISA vizsgálatot tudjuk elvégezni!

Jelentkezés

 

 

4, Komplex védettségi vizsgálat

Koronavírus ellenanyag kimutatása Centaur XPT és ELISA IgG kombinált módszerrel (vénás vér).

Részletes leírást erről a szűrésről ITT talál.

Jelentkezés

 

 

5, T-sejtes immunitás vizsgálat

Az immunrendszernek az antitestes immunválasz mellett egy egészen más jellegű védekezési mechanizmusa
a sejtes immunválasz. A COVID-19 elleni oltás nemcsak ellenanyag termelődését eredményezi, hanem arra is ösztönzi az immunrendszert, hogy T-sejteket aktiváljon. A T-sejtek immunológiai memóriát biztosítanak, amely hosszú távú védelmet jelentenek. Az ellenanyagszint idővel csökken, a memória B- és T-sejtek még akkor is fennmaradhatnak, ha nem mérhető a szérumbeli antitestek szintje. Az antitestekkel szemben a koronavírusra specifikus T-sejtek évekig keringhetnek vérünkben, így hosszabbtávú immunitást biztosítanak.
Az összes vakcina esetén ajánlott a T-sejtes immunválasz mérése.

Részletes leírást erről a szűrésről ITT talál.

Jelentkezés

 

 

6, Teljes védettségi vizsgálat

Teljes védettségi vizsgálatunk egyedülálló módon az “N” és “S” fehérje specifikus T-sejtek (immunsejtek) kimutatását is magában foglalja.

Részletes leírást erről a szűrésről ITT talál.

Jelentkezés

 

7, Koronavírus antigen kimutatása, Ag gyorsteszt (orrgarat)

Gyors vizsgálati módszer, amellyel 20 percen belül kimutatható a vírus fehérje jelenléte akkor, ha a feltételezett fertőzőforrással való találkozás óta legalább 4, de nem több mint 14 nap telt el és legalább 4 napja Covid-19-re jellemző tünetei vannak. (száraz köhögés, láz, nehézlégzés, szaglásvesztés, ízérzés zavara)

Részletes leírást a vizsgálatról ITT talál.

Jelentkezés

 

 

8, Koronavírus ellenanyag kimutatása, gyorsteszt, IgM és IgG (ujjbegyvér)

E vizsgálatokra azokat várjuk, akik gyorsan tudni szeretnék, hogy megfertőzödtek vagy átestek-e a koronavírus betegségen (COVID-19) és szerveztükben kimutatható-e ellenanyag. A gyorstesztünk alkalmas az oltás utáni védettség megállapítására is!

Részletes leírást erről a szűrésről ITT talál.

Jelentkezés

 

 

9, Postcovid szakorvosi és laboratóriumi vizsgálatok – Szűrőcsomag

Akár a tünetmentességgel vagy enyhe tünetekkel lezajlott betegség után is kialakulhatnak szervi elváltozások, ezért csak fokozatosan szabad visszatérni a korábbi életvitelhez és a sportoláshoz. A COVID-19 fertőzésen átesett betegek számára fontos, hogy szakorvosi és kiegészített vizsgálatokon vegyenek részt, amelyet szakmai ajánlások alapján állítottunk össze.

A csomag részletes tartalmát ITT találja.

Jelentkezés

10, Postcovid SILVER laboratóriumi vizsgálat

A POSTCOVID laborcsomagunk segítségével a fertőzésen átesettek kaphatnak képet szervezetük aktuális állapotáról, az esetlegesen kialakult szövődményekről.  A vizsgálat eredményét 3-5 napon belül elektronikus úton továbbítjuk Önnek. FONTOS! Kérjük, ha a vizsgálattal egyidőben más laborvizsgálatot is el szeretne végeztetni, azt a jelentkezés leadása után külön e-mailben jelezze a recepció felé – recepcio@kelen.hu. Amennyiben ez nem történik meg, kizárólag a csomagban szereplő vizsgálatokat tudjuk elvégezni!

A csomag részletes tartalmát ITT találja

Jelentkezés

 

 

Milyen tesztet fogadnak el határátlépéshez?

Országonként változó, hogy melyik tesztet fogadják el, hány darab szükséges és hány napon belüli eredményre van szükség. Fontos, hogy mindig a tervezett utazás idején hatályban levő előírásokat kell figyelembe venni!

Hol tájékozódhat?

Az adott ország nagykövetsége/konzulátusa – https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs
Javasoljuk, hogy utazását mindig hivatalos szervtől származó írásbeli tájékoztatás alapján tervezze.
Saját tapasztalataink alapján leggyakrabban 1 db negatív PCR eredményre van szükség.

Karanténba helyeztek, mikor szűnik meg a karantén? 

A hatályos rendelkezés szerint a beteg legalább 3 napja láztalan, légúti tünetei megszűntek, és a tünetek kezdete óta legalább 10 nap eltelt, gyógyultnak nyilvánítható, közösségbe engedhető. Tünetmentes fertőzöttek elkülönítését a fertőzés igazolásától, a pozitív SARS-CoV-2 PCR vagy SARS-CoV-2 Ag teszt mintavételének napjától számított 10. napon lehet feloldani.

A vizsgálat elvégzésére elhagyhatom a karantént vagy kivonulást kell kérnem?

Tapasztalataink szerint a jelenleg alkalmazott gyakorlat nem egységes:
– van, aki a karantént nem hagyhatja el, ezért kivonulással tudjuk a szükséges mintavételt elvégezni,
– van, aki egyedi útvonalengedéllyel elhagyhatja a vizsgálatvégzés céljából a karantént, azonban tömegközlekedési eszközt nem vehet igénybe és haladéktalanul vissza kell térnie a karanténba

Kérjük, tájékozódjon a karantén címe szerint illetékes Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályánál a pontos elvárásokról és az eljárás menetéről.