Facebook ikon fehér
Youtube ikon fehér

Időpontot foglalok
online

H4H Program - Együtt az egészségért

Vegyen részt a kutatásban és támogassa egy személyre szabott lézer alapú diagnosztikai eszköz kifejlesztését!

A Nobel-díjas Krausz Ferenc Professzor Úr projektjének keretében küldetésünk, hogy 10 éven keresztül gyűjtsük és vizsgáljuk 15.000 személy vérplazmáját egy rendkívül érzékeny lézeres módszerrel annak érdekében, hogy egy olyan új diagnosztikai eszközt fejlesszünk ki, amellyel bizonyos betegségek molekuláris szinten felismerhetők még a tünetek megjelenése előtt.

Csatlakozzon hozzánk!

Legyen visszatérő résztvevője programunknak. Az Ön hosszú távú elköteleződése elengedhetetlen ahhoz, hogy közösen egy egészségesebb jövőt teremtsünk. 

A kutatásban való részvétel teljesen önkéntes. 

Milyen feltételei vannak a vizsgálatban való részvételnek?

  • elmúlt 50 éves;
  • magasvérnyomás-betegségére gyógyszert szed;
  • magas a koleszterinszintje, vagy koleszterinszint-csökkentőt szed;
  • dohányzik, vagy sok éven keresztül dohányzott;
  • egészségesnek érzi magát, más komolyabb betegsége nincsen.

Milyen előnyökkel jár a kutatásban való részvétel?

  • Egészségmonitorozás: figyelemmel kísérheti egészségi állapotát, a rutin laboratóriumi és egyéb kiegészítő vizsgálatok segítségével.
  • Térítés: az első mintaadás alkalmával 3.000 forint értékű térítést biztosítunk, és ez az összeg minden további mintaadás alkalmával 1.000 forinttal emelkedik.

Mi történik a kutatás során?

A vizsgálat a vérösszetevőkben bekövetkező változásokat értékeli sok éven keresztül, és összefüggéseket keres e változások és az Ön egészségi állapota között. Ezért amikor Ön felkeresi a vizsgálati központot, arra kérik majd, hogy töltsön ki egy kérdőívet az egészségi állapotára vonatkozóan, illetve vizsgálatokat fognak végezni az egészségi állapotának felmérésére: meghatározzák a testösszetételét (testösszetétel-elemzés, haskörfogat és BMI meghatározás), megmérik a vérnyomását, készítenek egy nyugalmi EKG-t, valamint vér- és vizeletmintát vesznek laboratóriumi vizsgálatokhoz. Ezen felül vérmintát vesznek az ú.n. „molekuláris ujjlenyomatának” vizsgálatához is, mely a vérösszetevők új, nagy felbontású elemzését jelenti.

Az első 4 alkalommal havi rendszerességgel lesz szükség a vizsgálati centrumhoz látogatnia az ellenőrző vizsgálatok, illetve a mintavétel (vérvétel) céljából.

A negyedik látogatást követően részletes orvosi vizsgálatot szerveznek az Ön számára, mely további képalkotó vizsgálatokkal egészül ki. Alacsony dózisú mellkas CT és koszorúér vizsgálat történik majd, hogy kizárják a daganatos megbetegedéseket, és pontosítsák az Ön szív-érrendszeri betegségre vonatkozó kockázati besorolását.  

Az ötödik alkalomra, illetve minden további látogatására évente fog sor kerülni. Ezen alkalmak során megismétlik az első látogatás során megtörtént vizsgálatokat.

Végezetül, 5 évvel a korábbi részletes vizsgálatot követően megismétlik azt azonos részletességgel.

Kelen Kórházba regisztrálok

További részletekért látogasson el a www.h4h.hu honlapra.

A kutatást a Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központ szoros együttműködésben végzi a Ludwig-Maximilians-Universität Münchennel és a Max-Planck Kvantumoptikai Intézettel.

Molekuláris-Ujjlenyomat Kutató Központ Nonprofit Kft.

Cím: 1093 Budapest, Czuczor utca 2-10. 

Tel: +36 30 016 7102

Ezt a toborzóanyagot az engedélyező hatóság áttekintette és jóváhagyta

Tej, tejkészítmények, tojás: alfa- lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, kazein, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája, kecsketej, juh tej.

Halak, tenger gyümölcsei: alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, ajóka, kacsakagyló, fekete sügér, ponty, kaviár, kemény- vagy pénzkagyló, szívkagyló, fekete tőkehal, tarisznyarák, tintahal, szépia, tengeri keszeg, angolna, foltos tőkehal, tőkehal, hering, homár, makréla, ördöghal, kék kagyló, polip, osztriga, sügér, csuka, lepényhal, hüvelykagyló, lazac, szardínia, fésüs kagyló, garnélarák, nyelvhal, tintahal, kalamári, kardhal, pisztráng, tonhal, rombuszhal, parti csiga.

Gyümölcsök: alma, sárgabarack, avokádó, banán, szeder, fekete ribizli, fekete áfonya, cseresznye, vörösáfonya, datolya, füge, szőlő, grapefruit, guava, kivi, citrom, lime, licsi, mangó, sárgadinnye, faeper, nektarin, olajbogyó, narancs, papaja, őszibarack, körte, ananász, szilva, gránátalma, mazsola, málna, ribizli, rebarbara, eper, mandarin, paradicsom, görögdinnye.

Glutén tartalmú gabonák: árpa, kuszkusz, durumbúza, gliadin, maláta, zab, rozsliszt, tönkölybúza, búzakorkorpa, búza, transzglutamináz.

Glutén mentes gabonák: hajdina, kukorica, köles, puliszka, quinoa, rizs, amaránt, tápióka.

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, bazsalikom, babérlevél, kamilla, cayenne-bors, fahéj, szegfűszeg, koriander (levél), kömény, curry, kapor, fokhagyma, gyömbér, gingkó, ginzeng, komló, édesgyökér, majoranna, menta, mustármag, csalán, szerecsendió, petrezselyem, bors (fekete / fehér), borsmenta, vörös chili , rozmaring, sáfrány, zsálya, tárkony, kakukkfű, vanília.

Húsok: marhahús, kecskehús, csirkehús, kacsahús, lóhús, bárányhús, strucc, bivaly, fogolyhús, disznóhús, fürjhús, nyúlhús, pulykahús, borjúhús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús.

Olajos magvak: Mandula, paradió, kesudió, lenmag, kókusz, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, fenyőmag, pisztácia, tigrisdió / földimandula, dió, napraforgómag, repcemag, szezámmag.

Zöldségfélék: articsóka, spárga, padlizsán, széles bab, zöldbab, vörös vesebab, fehér karóbab, cékla, brokkoli, kelbimbó, káposzta, vöröskáposzta, kapribogyó, sárgarépa, karfiol, zeller, mángold, csicseriborsó, cikória, uborka, édeskömény levél, sütőtök, póréhagyma, lencse, fejes saláta, tök /spárgatök, hagyma, borsó, paprika, burgonya, retek, ruccola, mogyoróhagyma, szója bab, spenót, édesburgonya, fehérrépa, vizitorma, manióka.

Egyebek: agar-agar, nádcukor, szentjánoskenyér, gesztenye, kakaóbab, kávé, kóladió, méz, gomba, tea (fekete), tea (zöld), élesztő (sütő), élesztő (sör).