Avidin széklet mikrobiom teszt

Széklet mikroflóra

A széklet mikrobiom vagy mikroflóra a bélben élő mikroorganizmusok, elsősorban baktériumok és gombák összessége. Ezek a mikróbák egy összetett ökoszisztémát alkotnak és hatással vannak az emberi egészségre. A bélflórát alkotó teljes mikrobiom feltérképezése. Tenyésztéssel nem kimutatható mikrobák azonosítása. Bélflórában megtalálható baktérium törzsek egymáshoz viszonyított aránya. Bélműködéshez szükséges baktérium fajok meghatározása. Gyulladásos folyamatokban szerepet játszó baktériumok aránya. Pathogén baktérium, gombák jelenléte. Javasolt elvégezni gyakori haspuffadás, hasmenés, székrekedés, gastrointestinális, autoimmun megbetegedések, emésztési zavarok, ételintoleranciák, elhízás, cukorbetegség, levertség, fáradékonyság, bőrelváltozások esetén.

Szekvenálás

A széklet mikrobiom egyénenként eltérő és az időben is változhat az összetétele. Hagyományos mikrobiológiai módszerekkel nem állapítható még a részletes mikróbaösszetétel, és a kóros állapottal összefüggésbe hozható változások sem tanulmányozhatóak. Az olyan korszerű vizsgálati módszerek, mint a PCR technológia és az újgenerációs szekvenálás elterjedésével elérhetővé vált a baktériumok, gombák nagy felbontásban történő elemzése, specifikus fajok meghatározása és mikróbaközösség-típusok elkülönítése. A mikrobiom vizsgálata nem tenyésztésen alapul, hanem molekuláris biológiai módszereket alkalmaz. Így egyedülálló módon minden mikróbatípusról információt nyújt.

Egyensúly

A bélflórát alkotó törzsek és fajok feladata a bélrendszer optimális működésének fenntartása, valamint az immunrendszer, endokrinológiai egyensúly fenntartása. Nem megfelelő étrend, egyensúly esetén a rendszer felborul gyulladásos folyamatokat indikálhat. számos megbetegedések kialakulásának kockázatát megnövelve, mint például az irritábilis bél szindróma, gyulladásos bélbetegségek, elhízás, cukorbetegség, pajzsmirigybetegség, kardiovaszkuláris betegségek, inzulinrezisztencia.

Eredmény

A székletmikrobiomot alkotó törzsek és fajok részletes csoportosítása, leírása.

Elektronikus leletközlés – 10 munkanap

Információ
A teszt ára nem tartalmazza a szakorvosi konzultáció és a leletelemzés árát! Így a fentebb feltüntetett ár kizárólag a teszt eredményét foglalja magában.
Avidin széklet mikrobiom teszt 89.000 Ft
Szakorvosi konzultáció 30.000 Ft

Jelentkezés Avidin
széklet mikrobiom tesztre

KÉRDÉSE VAN? SEGÍTÜNK.

Ha kérdése lenne, vagy csak bizonytalan milyen vizsgálatra,
milyen orvoshoz foglaljon időpontot, segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól,
aki panaszait meghallgatva segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

KÉRDÉSE VAN? SEGÍTÜNK.

Ha kérdése lenne, vagy csak bizonytalan milyen vizsgálatra,
milyen orvoshoz foglaljon időpontot, segítünk. Kérjen ingyenes visszahívást kollégánktól,
aki panaszait meghallgatva segít megtalálni a megfelelő szakorvost.

KEDVES PÁCIENSÜNK!

Amennyiben időpontot szeretne foglalni, vagy kérdése van szakrendelésünkkel kapcsolatban, kérjük hívja
alábbi telefonszámaink egyikét:

+36 (1) 205-0205

Kollégáink hétfőtől csütörtökig 08:00 és 18:00 óra között, pénteken 08:00 és 16:00 között érhetőek el.

Tej, tejkészítmények, tojás: alfa- lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, kazein, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája, kecsketej, juh tej.

Halak, tenger gyümölcsei: alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, ajóka, kacsakagyló, fekete sügér, ponty, kaviár, kemény- vagy pénzkagyló, szívkagyló, fekete tőkehal, tarisznyarák, tintahal, szépia, tengeri keszeg, angolna, foltos tőkehal, tőkehal, hering, homár, makréla, ördöghal, kék kagyló, polip, osztriga, sügér, csuka, lepényhal, hüvelykagyló, lazac, szardínia, fésüs kagyló, garnélarák, nyelvhal, tintahal, kalamári, kardhal, pisztráng, tonhal, rombuszhal, parti csiga.

Gyümölcsök: alma, sárgabarack, avokádó, banán, szeder, fekete ribizli, fekete áfonya, cseresznye, vörösáfonya, datolya, füge, szőlő, grapefruit, guava, kivi, citrom, lime, licsi, mangó, sárgadinnye, faeper, nektarin, olajbogyó, narancs, papaja, őszibarack, körte, ananász, szilva, gránátalma, mazsola, málna, ribizli, rebarbara, eper, mandarin, paradicsom, görögdinnye.

Glutén tartalmú gabonák: árpa, kuszkusz, durumbúza, gliadin, maláta, zab, rozsliszt, tönkölybúza, búzakorkorpa, búza, transzglutamináz.

Glutén mentes gabonák: hajdina, kukorica, köles, puliszka, quinoa, rizs, amaránt, tápióka.

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, bazsalikom, babérlevél, kamilla, cayenne-bors, fahéj, szegfűszeg, koriander (levél), kömény, curry, kapor, fokhagyma, gyömbér, gingkó, ginzeng, komló, édesgyökér, majoranna, menta, mustármag, csalán, szerecsendió, petrezselyem, bors (fekete / fehér), borsmenta, vörös chili , rozmaring, sáfrány, zsálya, tárkony, kakukkfű, vanília.

Húsok: marhahús, kecskehús, csirkehús, kacsahús, lóhús, bárányhús, strucc, bivaly, fogolyhús, disznóhús, fürjhús, nyúlhús, pulykahús, borjúhús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús.

Olajos magvak: Mandula, paradió, kesudió, lenmag, kókusz, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, fenyőmag, pisztácia, tigrisdió / földimandula, dió, napraforgómag, repcemag, szezámmag.

Zöldségfélék: articsóka, spárga, padlizsán, széles bab, zöldbab, vörös vesebab, fehér karóbab, cékla, brokkoli, kelbimbó, káposzta, vöröskáposzta, kapribogyó, sárgarépa, karfiol, zeller, mángold, csicseriborsó, cikória, uborka, édeskömény levél, sütőtök, póréhagyma, lencse, fejes saláta, tök /spárgatök, hagyma, borsó, paprika, burgonya, retek, ruccola, mogyoróhagyma, szója bab, spenót, édesburgonya, fehérrépa, vizitorma, manióka.

Egyebek: agar-agar, nádcukor, szentjánoskenyér, gesztenye, kakaóbab, kávé, kóladió, méz, gomba, tea (fekete), tea (zöld), élesztő (sütő), élesztő (sör).