Dietetika

A dietetikus szakember feladata a gyógyítás támogatása megfelelő táplálkozási tanácsokkal, prevenció és a helyes táplálkozás megismertetése.

Konzultáció során személyre szabott segítséget kaphatunk a testsúlycsökkenéshez

A konzultáció alkalmával lehetőség nyílik a táplálkozási és életmódbeli szokások, esetleg fennálló betegség(ek) felmérésére,majd  ezek  figyelembe vételével az egyénre szabott étrend kialakítására.

A személyre szabott étrend hosszú távon is tartható, maradandó eredményt hoz, szemben a divatdiétákkal

letöltésA legtöbb trendi diétában szigorú megszorításokat kell követnünk, egyoldalú lehet az étrend és nem tanítják meg a helyes étrend szabályait (összetételt, mennyiségeket) a fogyókúrázóknak.

Gyakran előfordul, hogy a szakszerűtlenül alkalmazott divatdiéták hatására egy viszonylagos gyors fogyást nagymértékű elhízás követ.

Az ismételt találkozások során a hozott étrendi napló kiértékelésre kerül, ennek köszönhetően a berögzült szokások megváltoztathatók, az új irányelvek beépülnek a fogyókúrázó hétköznapjaiba, így az elért eredmény megtartása könnyebb.

Manapság egyre gyakrabban kerül előtérbe egyes kórképek, állapotok kapcsán az inzulinrezisztencia.Kezelésében  a gyógyszeres terápia mellett meghatározó szerepet tölt be a megfelelő étrend beállítása és a rendszeres mozgás.

Lehetőség van csoportos foglalkozásokra is ahol mindenki megoszthatja a tapasztalatait és közösen beszélik meg a lehetőségeket. Pl: laktóz intoleranciában szenvedő betegek, fogyni vágyó páciensek, inzulinintolerancia esetén etc

Németh Zsófia dietetikus