Facebook ikon fehér
Youtube ikon fehér

Időpontot foglalok
online

Dr. Ferreira Gábor

sebész szakorvos, proktológus

Dr. Ferreira Gábor
Dr. Ferreira Gábor

Panaszok, amikkel hozzám fordulhat

aranyér végbél sipoly fissura fisszura fisszúra végbélrepedés fistula fisztula 

Bemutatkozás

Bemutatkozás

Ferreira Gábor vagyok, sebész szakorvos. 2009-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán, cum laude minősítéssel. Azóta dolgozom a Semmelweis Egyetem I.sz. Sebészeti Klinikán, szervezeti átalakulása óta Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikán. Sebész szakvizsgát 2015-ben szereztem, ezt megelőzően pár évvel kezdtem komolyabban érdeklődni a coloproctologia, colorectalis sebészet és IBD sebészet iránt. 2016-ban nemzetközi pályázat útján volt lehetőségem 3 hónapos tanulmányút keretében Belgiumban, a leuveni egyetemi kórházban megismerkedni a szakma jeles európai képviselőivel, az általuk képviselt szakmai irányelvekkel és módszerekkel. Ez az időszak jelentős inspirációt adott a pályám folytatásához. A klinikai betegellátás, oktatás mellett igény jelentkezett egy más típusú, azonos színvonalú, de kiszámíthatóbb, jól tervezhető ambuláns proktológiai ellátás iránt, amit más magánszolgáltatók mellett a Kelen Kórház keretei között nyílt lehetőségem biztosítani. Itt pácienseink biztonságos, empatikus, esztétikus környezetben kaphatnak komplex ellátást.

Szakterületek, specializációk

Tanulmányok, végzettségek

Szakmai tapasztalatok

Tej, tejkészítmények, tojás: alfa- lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, kazein, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája, kecsketej, juh tej.

Halak, tenger gyümölcsei: alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, ajóka, kacsakagyló, fekete sügér, ponty, kaviár, kemény- vagy pénzkagyló, szívkagyló, fekete tőkehal, tarisznyarák, tintahal, szépia, tengeri keszeg, angolna, foltos tőkehal, tőkehal, hering, homár, makréla, ördöghal, kék kagyló, polip, osztriga, sügér, csuka, lepényhal, hüvelykagyló, lazac, szardínia, fésüs kagyló, garnélarák, nyelvhal, tintahal, kalamári, kardhal, pisztráng, tonhal, rombuszhal, parti csiga.

Gyümölcsök: alma, sárgabarack, avokádó, banán, szeder, fekete ribizli, fekete áfonya, cseresznye, vörösáfonya, datolya, füge, szőlő, grapefruit, guava, kivi, citrom, lime, licsi, mangó, sárgadinnye, faeper, nektarin, olajbogyó, narancs, papaja, őszibarack, körte, ananász, szilva, gránátalma, mazsola, málna, ribizli, rebarbara, eper, mandarin, paradicsom, görögdinnye.

Glutén tartalmú gabonák: árpa, kuszkusz, durumbúza, gliadin, maláta, zab, rozsliszt, tönkölybúza, búzakorkorpa, búza, transzglutamináz.

Glutén mentes gabonák: hajdina, kukorica, köles, puliszka, quinoa, rizs, amaránt, tápióka.

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, bazsalikom, babérlevél, kamilla, cayenne-bors, fahéj, szegfűszeg, koriander (levél), kömény, curry, kapor, fokhagyma, gyömbér, gingkó, ginzeng, komló, édesgyökér, majoranna, menta, mustármag, csalán, szerecsendió, petrezselyem, bors (fekete / fehér), borsmenta, vörös chili , rozmaring, sáfrány, zsálya, tárkony, kakukkfű, vanília.

Húsok: marhahús, kecskehús, csirkehús, kacsahús, lóhús, bárányhús, strucc, bivaly, fogolyhús, disznóhús, fürjhús, nyúlhús, pulykahús, borjúhús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús.

Olajos magvak: Mandula, paradió, kesudió, lenmag, kókusz, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, fenyőmag, pisztácia, tigrisdió / földimandula, dió, napraforgómag, repcemag, szezámmag.

Zöldségfélék: articsóka, spárga, padlizsán, széles bab, zöldbab, vörös vesebab, fehér karóbab, cékla, brokkoli, kelbimbó, káposzta, vöröskáposzta, kapribogyó, sárgarépa, karfiol, zeller, mángold, csicseriborsó, cikória, uborka, édeskömény levél, sütőtök, póréhagyma, lencse, fejes saláta, tök /spárgatök, hagyma, borsó, paprika, burgonya, retek, ruccola, mogyoróhagyma, szója bab, spenót, édesburgonya, fehérrépa, vizitorma, manióka.

Egyebek: agar-agar, nádcukor, szentjánoskenyér, gesztenye, kakaóbab, kávé, kóladió, méz, gomba, tea (fekete), tea (zöld), élesztő (sütő), élesztő (sör).