Facebook ikon fehér
Youtube ikon fehér

Időpontot foglalok
online

Dr. Seres Klára

bőrgyógyász, kozmetológus

Dr. Seres Klára
Dr. Seres Klára

Szakterületek, specializációk

Panaszok, amikkel hozzám fordulhat

Bemutatkozás

Bemutatkozás

1984-ben végeztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen „summa cum laude” minősítéssel, majd Bőr- Nemigyógyászat, Kozmetológia szakvizsgát Budapesten szereztem (jeles eredménnyel).

Ezután szerencsém volt a legkiválóbb mesterektől tanulni. Török László professzor úrtól az általános bőrgyógyászatot Kecskeméten (2,5 év). Török Éva professzor asszonytól a gyermekbőrgyógyászatot (Heim Pál gyermekkórház – 5 év). Különböző szintű bőrbeteg ellátásban vettem részt: egyszemélyes rendelőben Kalocsán, majd a főváros XV-i kerületi bőr- nemibeteg gondozó intézetében. Országos intézetben (Országos Sportegészségügyi Intézet Sportkórházában) 10 évet töltöttem, ahol a sportbőrgyógyászatot volt alkalmam művelni. Közben magánrendeléseken is tevékenykedtem (1992 óta).

2010 óta csak magánrendelésen dolgozom, így módomban áll több időt fordítani egy betegre, a betegségek körülményeire, és jobban megismerhettem a bőrtünetek pszichés háttereit is. 2011-2019-ig egyéni továbbképzésként külföldi munkavégzést is vállaltam (Angliában évente néhány héttől pár hónapig). Így szélesíthettem tudásomat nemzetközi gyakorlattal.

Ez a szerteágazó szakmai tapasztalat tette lehetővé, hogy magánrendelőmben olyan kezeléseket, felszerelést és körülményeket hozzunk létre, amely segítségével biztosíthatjuk nemcsak a bőrpanaszok legkorszerűbb kezelését, hanem az egész ember egyéniségének figyelembevételét, hogy elégedetten távozzon és jól érezze magát a bőrében.

Tanulmányok

Szakmai tapasztalat

Szakmai szövetségi, szervezeti tagságok

Tudományos továbbképzések

Évente rendszeresen itthon és külföldön tartott továbbképzéseken és kongresszusokon veszek részt.

Nyelvtudás

Dió, Árpaliszt, Glutén, Zabliszt, Rozsliszt, Tönköly búza, Búzaliszt, Hajdinaliszt, Lenmag, Kukorica, Köles, Rizs, Marha, Csirke, Bárány, Főtt disznóhús, Pulyka, Tehéntej, Tojás sárgája, Tojás fehérje, Kecsketej/sajt, Juhtej/sajt, Joghurt, Padlizsán, Cékla, Zöldpaprika, Édesburgonya, Csicseriborsó, Quinoa, Brokkoli, Sárgarépa, Zeller, Csili, Uborka, Pisztácia, Szezámmag, Napraforgómag, Kókusz, Gombakeverék1, Gombakeverék2, Folyami rák, Lazac, Tonhal, Vénuszkagyló, Garnéla rák keverék, Szardella/ajóka, Kardhal, Szivárványos pisztráng, Nyelvhal, Tőkehal, Amaránt (disznópajér), Élesztőmix, Méz, Kávé, Fekete tea, menta keverék, Cseresznye, Szőlőkeverék, Kiwi, Citrom, Nektarin, Narancs, Ananász, Eper, Görögdinnye, Körte, Szilva, Grapefruit, Õszibarack, Datolya, Bazsalikom, Bors (fekete/fehér), Fahéj, Fokhagyma, Mustármag, Szerecsendió, Oregánó, Petrezselyem, Mák, Rozmaring, Kakukkfű, Vanília, Mandula, Kesudió, Kakaóbab, Mogyoró, Földimogyoró, Torma, Póréhagyma keverék, Olajbogyó, Hagymakeverék, Burgonya, Vöröskáposzta, Paradicsom, Fehér répa, Cukkini, Articsóka, Spárga, Spenót, Babkeverék, Zöldborsó, Szójabab, Lencse, Saláta, Madársaláta, Alma, Sárgabarack, Banán

Tej, tejkészítmények, tojás: alfa- lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, kazein, tehéntej, tojás fehérje, tojás sárgája, kecsketej, juh tej.

Halak, tenger gyümölcsei: alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, ajóka, kacsakagyló, fekete sügér, ponty, kaviár, kemény- vagy pénzkagyló, szívkagyló, fekete tőkehal, tarisznyarák, tintahal, szépia, tengeri keszeg, angolna, foltos tőkehal, tőkehal, hering, homár, makréla, ördöghal, kék kagyló, polip, osztriga, sügér, csuka, lepényhal, hüvelykagyló, lazac, szardínia, fésüs kagyló, garnélarák, nyelvhal, tintahal, kalamári, kardhal, pisztráng, tonhal, rombuszhal, parti csiga.

Gyümölcsök: alma, sárgabarack, avokádó, banán, szeder, fekete ribizli, fekete áfonya, cseresznye, vörösáfonya, datolya, füge, szőlő, grapefruit, guava, kivi, citrom, lime, licsi, mangó, sárgadinnye, faeper, nektarin, olajbogyó, narancs, papaja, őszibarack, körte, ananász, szilva, gránátalma, mazsola, málna, ribizli, rebarbara, eper, mandarin, paradicsom, görögdinnye.

Glutén tartalmú gabonák: árpa, kuszkusz, durumbúza, gliadin, maláta, zab, rozsliszt, tönkölybúza, búzakorkorpa, búza, transzglutamináz.

Glutén mentes gabonák: hajdina, kukorica, köles, puliszka, quinoa, rizs, amaránt, tápióka.

Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, bazsalikom, babérlevél, kamilla, cayenne-bors, fahéj, szegfűszeg, koriander (levél), kömény, curry, kapor, fokhagyma, gyömbér, gingkó, ginzeng, komló, édesgyökér, majoranna, menta, mustármag, csalán, szerecsendió, petrezselyem, bors (fekete / fehér), borsmenta, vörös chili , rozmaring, sáfrány, zsálya, tárkony, kakukkfű, vanília.

Húsok: marhahús, kecskehús, csirkehús, kacsahús, lóhús, bárányhús, strucc, bivaly, fogolyhús, disznóhús, fürjhús, nyúlhús, pulykahús, borjúhús, rőtvad (szarvas-, őzhús), vaddisznóhús.

Olajos magvak: Mandula, paradió, kesudió, lenmag, kókusz, mogyoró, makadámdió, földimogyoró, fenyőmag, pisztácia, tigrisdió / földimandula, dió, napraforgómag, repcemag, szezámmag.

Zöldségfélék: articsóka, spárga, padlizsán, széles bab, zöldbab, vörös vesebab, fehér karóbab, cékla, brokkoli, kelbimbó, káposzta, vöröskáposzta, kapribogyó, sárgarépa, karfiol, zeller, mángold, csicseriborsó, cikória, uborka, édeskömény levél, sütőtök, póréhagyma, lencse, fejes saláta, tök /spárgatök, hagyma, borsó, paprika, burgonya, retek, ruccola, mogyoróhagyma, szója bab, spenót, édesburgonya, fehérrépa, vizitorma, manióka.

Egyebek: agar-agar, nádcukor, szentjánoskenyér, gesztenye, kakaóbab, kávé, kóladió, méz, gomba, tea (fekete), tea (zöld), élesztő (sütő), élesztő (sör).